Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén a Borussia Dortmund 1-0-ra legyőzte a francia bajnok Paris Saint-Germaint a Signal Iduna Parkban. A találkozó első félidejében le kellett cserélni Lucas Hernández, a PSG védőjét, akiről kiderült, hogy olyan súlyosan megsérült, hogy nem lehet ott a németországi Európa-bajnokságon sem.

A Dortmund a 36. percben szerzett vezetést Niclas Füllkrug góljával. A német válogatott támadót a gól előtt Lucas Hernández próbálta szerelni, azonban a francia válogatott védő nem járt sikerrel, a szerelési kísérlete közben ráadásul még ütközött is Füllkruggal, amibe bele is sérült. Az eset után Hernández próbálta folytatni a játékot, de néhány perccel később jelezte, hogy nem fog menni, így a 42. percben a brazil Lucas Beraldo érkezett a helyére. 

Borussia Dortmund v PSG - UEFA Champions League
Hernández akkor sérült meg, amikor Füllkrugot próbálta szerelni
Fotó: Anadolu via AFP

A szerdai meccsen nem tűnt súlyosnak Hernández sérülése, az MRI-vizsgálat azonban kimutatta, hogy a bal térdében elszakadt az elülső keresztszalag, így biztosan nem lehet ott a nyári Európa-bajnokságon. 

A 28 éves védő rendkívül peches a sérülésekkel. A 2022-es katari világbajnokságon kezdett az ausztrálok elleni első csoportmeccsen, azonban csak 13 percet tölthetett a pályán, ugyanis keresztszalag-szakadás szenvedett, emiatt pedig ki kellett hagynia a torna és a szezon hátralevő részét. 

Érdekesség, hogy a helyére a testvére, az AC Milanban futballozó Theo Hernánez ugrott be a francia csapat védelmének bal oldalára és a torna egyik legjobbja volt a posztján. 

Lucas Hernández alapember volt a francia csapatban a 2018-as világbajnokságon 
Fotó: AFP

Négy évvel korábban Lucas Hernández a franciák mind a hét mérkőzésén szerepelt, amikor megnyerték a 2018-as oroszországi világbajnokságot.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.